Servis

Terletak di tengah-tengah Petaling Jaya, Selangor selama lebih dari dua dekad, kami adalah penyedia perkhidmatan psikiatri yang paling komprehensif dan bebas di kawasan ini. Kakitangan yang penuh belas kasihan dan penyayang kami di Pusat Jagaan Mentalink menyediakan tahap penjagaan yang tertinggi untuk semua individu yang datang melalui pintu kami yang mengidap pelbagai penyakit mental psikiatri, dan isu penyalahgunaan bahan.

 

Terima kasih kerana mempertimbangkan pusat jagaan kami semasa masa sukar ini anda atau orang yang dikasihi mungkin menghadapi. Ia adalah melalui program dan perkhidmatan khusus kami yang kami memenuhi keperluan pesakit dan keluarga mereka. Kami faham bahawa mendapatkan bantuan untuk penyakit mental atau masalah penyalahgunaan bahan boleh sangat menakutkan dan tertekan, jadi kami membuat keputusan anda lebih mudah dan lebih berkesan.

Kami Mempunyai Pesakit dengan pelbagai jenis penyakit mental, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

1.Manic Depresssion

2.Schizophrenia

3.Bipolar Disorder

4.Mood Disorder

5.Autism

6.Schizotypal Personality Disorder

7.Mania
8.Chronic Halucination

9.Drugs Dependence

10.Alcohol Dependence

11.Anxiety Disorder
12.Alzheimer's Disease

13.Hypochondriasis

14.Minor and Major

15.Depressive Disorder

16.Physical Abuse

​17.Panic Disorder

18.Social Anxiety Disorder

Servis Kami

■ Pemantauan penduduk keadaan perubatan dan psikiatri
■Susulan appointment hospital

■ Mentadbir Ubat

■ Pengurusan Suntikan

■ Monitoring ( Blood Sugar Level for
Diabetic Patients)

■Kaunseling

■Rejimen Senaman

■Keselamatan Pesakit

■ Mandi Pesakit Bergerak

■Pemotongan Rambut dan Kuku

■Penukaran Lampin Dewasa

■ Memasak makanan segar

■Cucian pinggan mangkuk

■Laundri

■Kerja-kerja rumah general

​■ Kami dilengkapi untuk mengendalikan pesakit yang ganas dan kita boleh mengambil pesakit dari rumah mereka.​

Misi Kami

Kami percaya bahawa PJ Mentalink sepatutnya menjadi sebahagian daripada sistem penjagaan kesihatan lengkap yang akan membolehkan pesakit untuk mempunyai pemulihan yang lengkap. Kami mahu pusat jagaan PJ Mentalink untuk menyediakan pesakit dan keluarga mereka penyelesaian kepada isu-isu berikut: -​

 

■ KEMAMPUAN - Kami mahu PJ Mentalink untuk menjadi satu pilihan untuk penjagaan kesihatan yang berpatutandengan mengurangkan keperluan untuktinggal di hospital yang berpanjangan.

 

■ KEMUDAHAN - Kami mahu menjadikan ia semudah mungkin untukpesakit mempunyai akses kepadapenjagaan berkualiti Kami boleh membantu keluarga untuk menjagapesakit terurus di rumah mereka.

 

■ KUALITI HIDUP - Kami mahu untuk mengekalkan dan mengembalikan kualiti hidup untuk pesakit kami dan tidak membenarkan keadaan mereka untuk menghalang mereka daripada melaksanakan rutin harian mereka apabila mereka pulang ke rumah.